Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Bulgur jemný

Fine Burgul

Bulgur jemný - 900g Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou ... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
89 Kč
ks
Číslo produktu:253
EAN kód:5285001403042
Výrobce:Chtoura Garden - Lebanon
Parametr 1:900g
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Bulgur jemný - 900g

Tento u nás málo známý produkt se vyrábí z celozrnné pšenice. Je výživnější než rýže, stravitelnější než luštěniny a má příjemnou oříškovou chuť.

Co je to a jak se vyrábí bulgur

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní. Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů. Chutná po oříšcích a voní po obilí.

Blahodárné účinky bulguru

Bulgur má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny (především vitamín A) a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Podporuje zdraví střev a působí blahodárně na nervovou soustavu.

Bulgur v kuchyni

Bulgur se díky předvaření snadno a rychle tepelně upravuje. Protože absorbuje mnoho vody, je třeba jej vařit v poměru 1:3, a to po dobu 12 minut. Možné je také povařit bulgur jen 5 minut a nechat jej pod pokličkou "dojít". Je také možné připravit jej jinak než tepelným způsobem - nabobtnáním. Uchová si tak veškeré živiny. Surovinu namáčejte po dobu jedné hodiny, potom vodu slijte.

Pokrmy z bulguru

Bulgur můžete použít do nádivek, karbanátků, do masitých nebo zeleninových jídel nebo jako zavářku do polévky. Lze jej také užívat jako výživnější náhražku rýže, ostatně nejjednodušší přípravou je bulgur na způsob rizota. Je typickou součástí jídel středomořské a orientální kuchyně (např. kibbehy nebo pilafy). Vzhledem k vysokému podílu živin a nízkému obsahu tuku se bulgur hodí i pro přípravu dietních nebo vegetariánských pokrmů. Pro svou nenadýmavost a lehkou stravitelnost jej můžete podávat i dětem.

Nejznámějším pokrmem z bulguru je bulgurový salát zv. tabbouleh, původem z Libanonu a Sýrie. Recept je velmi jednoduchý, posuďte sami:

Salát Tabbouleh

Ingredience

2 svazky petrželky,

1 lžíce máty,

2 hrnky namočeného bulguru,

8 rajčat,

1 cibule,

3 lžíce olivového oleje,

2 lžíce citronové šťávy,

sůl, pepř

Postup přípravy

Petrželku a mátu nakrájejte na drobné kousky. Rajčata a cibuli na kostičky. Dejte do mísy spolu s bulgurem, který jste hodinu namáčeli. Dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, solí, pepřem. Servírujte na míse vytvořené z hlávkového salátu.

Doprava a ceny

Zásilkovna CZ - 55,00 Kč

Nejvýhodnější doručení na adresu CZ od - 95,00 Kč

Česká pošta od - 115,00 Kč

Zásielkovňa SK - 3,40 €

Nejvýhodnější doručení na adresu SK od - 6,20 €

Kontakt
RE food - Chut' slince
10:00 - 18:00
© 2012 - 2020 RE food / Artak Babayan, Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.