Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Kuskus

Couscous Moyen

Kuskus, Couscous nebo Cous Cous 1 kg Odkud Kuskus pochází a jak se vyrábí Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Kuskus se ryc... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
79 Kč
ks
Číslo produktu:254
Výrobce:Groupe METIDJI - Alžírsko
Parametr 1:1kg
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Kuskus, Couscous nebo Cous Cous1 kg

Odkud Kuskus pochází a jak se vyrábí

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Kuskus se rychle zabydlel v Evropě a získal si přízeň mnoha labužníků. Kuskus je tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky. Kuskus je velmi výživný, obsahuje spoustu uhlohydrátů, vlákninu, bílkoviny,vitamíny skupiny B, vitamin E, vápník, železo a fosfor. Dodá energii, výborně zasytí, i když je lehký.
Ruční výroba kuskusu představuje v Africe téměř rituál, jednou za čas se sejdou všechny ženy z rodiny a stráví celé odpoledne mícháním obilovin. Pak je zalijí slanou vodou a následně drtí, suší a prosívají tak dlouho, až vykrystalizují kuskusová zrna. Drobné žluté kuličky se pak vaří v páře nad hrncem. Tradiční výroba kuskusu je náročná, a proto se k nám dostává v jakési instantní formě.

Kuřecí nugetky s kuskusem

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Maso omyjeme a pokrájíme na nudličky.
V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem a orestujeme také maso. Maso ochutíme kořením a solí, přidáme zeleninovou směs a promícháme. Společně dusíme doměkka.
Do hrnce nasypeme kuskus, zalijeme horkou vodou a necháme změknout pod pokličkou. Když je kuskus měkký, scedíme ho a přidáme do pánve.
Kuřecí nugetky s kuskusem promícháme a ještě dvě minuty společně podusíme. Můžeme podávat.

Špenátová polévka s kuskusem

Mražený špenát necháme povolit a potom ho nakrájíme nerezovým nožem na plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Smetanu ušleháme.
Vodu přivedeme k varu, přidáme kostky slepičího bujónu (vegetariáni nahradí bujónem zeleninovým) a nakrájený špenát. Krátce povaříme a odstavíme z tepla. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme. Ochutíme ji utřeným česnekem a vmícháme připravený kuskus.
Polévku podáváme teplou s miskou ušlehané smetany, kterou si každý stolovník podle chuti přidává sám. Šlehačku lze nahradit lehkou zakysanou smetanou.

Kuskus salát
celozrnný kuskus,

cizrna,

okurka,

rajčata,

černé olivy,

jablečný ocet,

olivový olej
Kuskus připravte podle základního receptu, smíchejte ho s uvařenou cizrnou, nakrájenou zeleninou a olivami. Zakapejte jablečným octem a olivovým olejem a nechte hodnu odležet.

Zboží zařazeno v kategoriích
RE food - Chut' slince
10:00 - 18:00
© 2012 - 2019 REfood / Artak Babayan, Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.