Směs koření na čočku

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Směs koření na čočkuSkladem45 Kč39 Kč bez DPH
Směs koření na čočku /Arhar DAL Masala 100 g
Recept na připravu čočky s Arhar Dal Masala
200 g čočky
40 g Ghee
1 velka cibule
100 g nakrájených rajčat
15g Arhar Dal Masala
Vařte 200g čočku v 800 ml. vody do měkka. Smažte do zlatova 80g nasekané cibule na masle Ghee. Přidejte 100 g nakrájených rajčat a 15g Arhar Dal masala. Míchejte po dobu 4-5 min. až vznikne kari pasta. Vemte díl převařené čočky a přidejte ke paste. Dobře promíchejte. Pak ke kari paste přidejte zbývající čočku. Vařte po dobu pěti minut. Ozdobte s nasekanými listy koriandru a podávejte s Basmati rýží .
Složení: koriandr, chilli, sůl, hořčice, kurkuma, kmín, cibulové vločky, Tamarind, sušený zázvor, česnekové vločky, hřebíčky, muškátový oříšek, kari listy, asafoetida. (Některé koření mohou být v celku a / nebo ve formě prášku).
Recipe for Arhar Dal Masala
200 g dal
40 g Ghee cooking oil
100g chopped tomatoes
15 g Arhar dal Masala
Boil 200g Dal in 800ml. Water till tender. Fry 80g chopped onions in 40g Ghee cooking oil till golden. Add 100g chopped tomatoes and 15g Arhar Dal masala. Stir for 4-5 min. Till it becomes paste. Take one part of boiled Dal and add to it. Mix well. Then transfer it to the remaining boiled Dal. Check seasoning. Simmer for five minutes. Dress with chopped coriander leaves & serve with Basmati Rice.
Ingredients : Coriander, Red Chilli, Salt, Mustard, Turmeric, Cumin, Onion flakes, Tamarind, Dry Ginger, Garlic flakes, Cloves, Nutmeg, Curry leaves, Asafoetida. (Some spices may be in whole and / or in powder form).