Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Omáčky
  3. Zázvorovo česneková pasta

Zázvorovo česneková pasta

Minced ginger & garlic paste

Pasta česnek & zázvor - 300g Složení: Česnek 48%, zázvor 44%, voda, sůl, kyselina citrónová, sorban draselný, disiřičitan sodný, xanthanová guma... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
99 Kč
ks
Číslo produktu:653
Výrobce:TRS - Indie
Parametr 1:300g
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Pasta česnek & zázvor - 300g

Složení:Česnek 48%, zázvor 44%, voda, sůl, kyselina citrónová,sorban draselný,disiřičitan sodný,xanthanová guma.

Recept

  • 3-4 cibule
  • 1 kg hovězího zadního, popř. jehněčího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 3-4 lž. zázvorovo česnekové pasty
  • 10 lusků kardamomu
  • 2 bobkové listy
  • 6 hřebíčků
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 celá skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 lžíce sladké červené papriky
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička cayenského pepře
  • 1 velký bílý jogurt
  • voda (může být i červené víno) na podlití
  • sůl, pepř,  garam masala

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno. Na pánvi rozpálíme Ghí maslo a maso v několika várkách z každé strany rychle orestujeme, aby se zatáhlo, poté vyjmeme a necháme stranou. Do stejného masla na pánvi přidáme kardamom, bobkový list, hřebíček, skořici a pepř, prudce orestujeme až hřebíček nabobtná a bobkový list změní barvu. Přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut než zesklovatí. Přidáme zázvorovo-česnekovou pastu, promícháme, dále přidáme papriku a všechno koření a dalších 30 vteřin restujeme než přidáme maso a vše dobře promícháme. Nyní začneme po lžících přidávat jogurt a vždy dobře zamícháme. Poté zalijeme vodou dle potřeby, přikryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni až je maso měkké. Dle potřeby ke konci necháme bez pokličky šťávu trochu vyvařit (sebereme pěnu i mastnotu), aby byl výsledný pokrm šťavnaté maso v červenohnědé hutné omáčce.  Dochutíme (sůl, pepř, garam masala) a podáváme s rýží Basmati nebo čočkou (dal), kterou ochutíme zázvorem, česnekem, kurkumou, římským kmínem a ozdobíme smaženou cibulkou. K tomuto pokrmu se výborně hodí také limetkové nebo mangové čatní  a jogurtová raita, kterou si připravíme z jogurtu a nastrouhané okurky, popř. také s čerstvými bylinkami (máta, koriandr).

Zboží zařazeno v kategoriích
RE food - Chut' slince
10:00 - 18:00
© 2012 - 2019 REfood / Artak Babayan, Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.