Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod »Olej» Čistý sezamový olej 100%


        

Čistý sezamový olej 100%

100% Sesame seed oil

skladem

 

Číslo produktu: 001
Výrobce: KTC Ltd - Indie
Parametr 1: 250 ml
běžná cena 199 Kč
naše cena:
139 Kč ( Nejsme plátci DPH )
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Čistý sezamový olej 100% - 250ml

Niharti sezamový olej je 100% čistý a extrahuje z nejkvalitnějších sezamových semínek. Sezamový olej byl znám jako královna olejů a používá už tisíce let. Je jedlý rostlinný olej.

Nejvíce používaný v Asii, Japonsku a Indii.
Podporuje tvorbu žluči a vyprazdňuje žlučník, záněty dásní a paradentóze. Sezamový olej čistí játra, chrání proti žloutence a bakteriím. Silný antioxidant, vhodný při migrénách, kožních problémech, cukrovce, typu I a II. Doporučuje se dětem, má protizánětlivé účinky.
Vysoký obsah vitaminů skupiny B a hořčíku s fosforem z něho dělají lék na deprese a neurózy. Ze stejného důvodu je vhodný pro studenty, sportovce a těžce pracující.
Pro svůj vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a hořčíku je vhodným dietním doplňkem u nemocí srdce a cév.
Vysoký obsah zinku zlepšuje imunitu a metabolismus.
Vysoký obsah karotenů s hořčíkem, vápníkem a zinkem jsou lékem na nemoci očí, vlasů, kůže, sliznic a nehtů.
Je výborným regeneračním prostředkem, snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Vysoký obsah lecitinu chrání a povzbuzuje mozkomíšní systém. Posiluje paměť a působí antidepresivně. Má uklidňující vliv na sliznici trávicího ústrojí. Má močopudné účinky a používá se proti průjmu i proti zácpě. Příznivě působí při léčení kožních onemocnění. Obsahuje 85-88 % nenasycených mastných kyselin, aminokyseliny obsažené v rostlinných bílkovinách, vitamíny B1, B12, PP, hořčík a stopové prvky – železo, mangan, měď, nikl.
Užívá se jednou denně, nejlépe na lačno, jedna čajová lžička.
Sezamový olej snáší i vyšší teploty, hodí se k vaření jakéhokoliv pokrmu i ke krátkodobému smažení.
- Doporučuje se používat jej v syrovém stavu do salátů, na omaštění pokrmu nebo na krátké osmahnutí, např. zeleninového základu. Můžete jej použít i na přípravu moučníků.
Další tipy použití:
1) kosmetické ošetření pleti - naneste na jemně navlhčenou pleť a krouživými pohyby vetřete do pokožky, sezamový olej otevírá póry, naváže na sebe toxiny z pokožky a napomáhá předčasnému stárnutí kůže.
Doporučuje se tedy při prvních známkách tvorby vrásek.
2) Je silným antioxidantem- vhodný při migrénách- doporučuje se provést sezamovým olejem masáž krční páteře a hlavy.
3) Stimuluje organismus a jeho imunitní systém- od nepaměti se používá u Indů i v orientu po ranní sprše. Vetře se do pokožky celého těla- vynikající regenerační prostředek.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: